Blog

Affiliate marketing i Danmark

For få dage siden skrev jeg om mine svenske affiliate sites, og om hvordan jeg havde grebet opgaven an med at få dem sat op. Hvis du ikke allerede har læst det indlæg, så bør du gøre det.

Her kommer et indlæg om mine danske sider, som jeg ligeledes har sat op for nylig. Fremgangsmåden jeg har benyttet er den samme, men på det danske marked benytter jeg Partner-Ads som mit primære affiliate netværk.

I tilfældet med de danske sider er jeg gået ind i de forskellige kategorier med annoncører én efter én, og har noteret de mest interessante af annoncørerne. I et Excel-ark noterede jeg webshoppens navn, de produkter den sælger, antallet af produkter i feedet, samt annoncørens EPC (indtjening pr. klik).

Ligesom med de svenske sider blev resultatet af min analyse, at det gav mening at opsætte 7 forskellige sites med hver deres emne. Hvert site har et bestemt fokus, men det er vigtigt for mig at mine affiliate sites ikke bliver for smalle, dvs. jeg laver ikke sider omkring fx kun “parfume”, men omkring alt inden for “beauty”. På den måde har jeg mulighed for at skrive om en del forskellige produktgrupper, men hvor der alligevel er et overordnet tema.

Præsentation af de 7 sider

smuk24.dk – en side om alt inden for beauty, dvs. parfume, makeup, cremer, hårprodukter og meget mere. Dette er en stor branche, hvor jeg ikke bliver begrænset lige foreløbig. Der er en del affiliates inden for denne branche, og de giver en fornuftig EPC.

ure24.dk – en side om ure og smykker. Denne er lidt mere niche-fokuseret, men har alligevel et stort potentiale. EPC’en hos annoncørerne her er ikke super god, men de tilbyder til gengæld nogle fine varebeskrivelser og nogle brede sortimenter.

byg24.dk – en side om produkter til byggeprojekter, fx grus, sten, fliser, sand og meget andet. Den kan også udvides yderligere med tiden, altså efter hvilken retning jeg mener det giver mening at gå i. I dette tilfælde er jeg specielt blevet fristet af én annoncør, som giver en rigtig høj EPC, og jeg vil forsøge at skaffe en del salg til denne webshop.

hjem24.dk – en side om bolig og interiør, som jeg er et ekstremt stort marked. Det kan både være møbler, lamper osv. til stuen, men også udstyr til køkkenet eller lign. Her er der mulighed for at tænke rigtig bredt, hvilket gør det meget interessant. Omvendt er det også et konkurrencepræget område. Derfor kan det give mening at fokusere på en niche inden for bolig til at starte med, fx “bad”, “soveværelse”, “køkken”, “møbler”, “lamper” eller lign. Der er rigtig mange annoncører på dette marked.

cykel24.dk – en side om produkter til cykling, hvor der specielt er fokus på tilbehør til cykler. Det kan også udvides med andre cykel-relaterede ting, som fx løbehjul, skateboards mv. Her er der relativt få affiliates, men jeg vurderer alligevel at det er fint at have en side på dette marked, da jeg vurderer at der her bliver omsat op imod en halv millard kroner om året online, selvom det er relativt niche.

hobby247.dk – en side om hobby-produkter, hvor strikning, hækling, garn og lign. er i højsædet i første omgang. Der er en del affiliates inden for denne branche, så risikoen er lille, forstået på den måde, at jeg altid kan skifte til en anden annoncør, hvis en af dem jeg benytter vælger at lukke ned. Det synes jeg er vigtigt at tænke ind når man starter et affiliate site, så man ikke er afhængig af en eller to webshops.

body24.dk – en side om fitness og træning, og andre emner der kan relatere sig til hvordan man holder sin krop i form. Der er en del annoncører på området, og EPC’en ligger på omkring 3-4 kroner. Styrketræning er meget oppe i tiden nu og her, men jeg vurderer også at det vil være et stort marked om 10 år, selvom trenden måske vil aftage lidt.

Udover disse 7 sites har jeg også lavet shopu.dk, som er en “online shopping portal” i bred forstand. Idéen her er, at jeg gang jeg finder et søgeord som genererer god trafik og salg på en af mine niche-sider, så opsætter jeg en underside målrettet dette søgeord på shopu.dk også, således at jeg har mulighed for at optage to pladser på Google.