Blog

Affiliate marketing for webshops

Affiliate marketing er i min verden et genialt koncept. Jeg elsker idéen om, at man som webshop-ejer først betaler for “markedsføringen” når det har ført til et helt konkret salg. Dermed er man sikker på at det er en god forretning, modsat fx offline annoncering hvor man skal argumentere for at pengene er godt brugt på “branding”, hvilket nok sjældent er tilfældet.

Derfor benytter jeg affiliate på Festli.dk igennem affiliate-netværket Partner-Ads, hvor jeg tilbyder 12 % i salgsprovision. Som affiliate marketer (dvs. fx indehaver af en blog) kan du så markedsføre mine produkter, og sende de besøgende over på min webshop, hvorimod jeg så giver 12 % af omsætningen i provision, når der genereres salg.

Desværre er der ikke så mange bloggere og lign. som fokuserer på “fester”, “udklædning” og de andre relaterede emner. Hvis jeg derimod var i mode-branchen og havde en webshop med trendy modetøj til unge kvinder, så er jeg sikker på at mange flere websites ville have været friske på at skrive om mine produkter.

Der er dog alligevel nogle forskellige små blogs der giver lidt trafik, og det kaster et par salg af sig i ny og næ. Den klart største trafikkilde i affiliate-form er dog uden tvivl PriceRunner, som har hele mit produktkatalog i deres indeks.

pricerunner

Min anbefaling er at forsøge at sætte det sådan op, at alle dine mindre trafikkilder kører igennem ét affiliate netværk. På den måde skal du ikke til at betale en masse små regninger hver måned, men kan blot betale samlet til fx Partner-Ads. Her kan du så også koble PriceRunner og andre shopping-portaler på, så du kun skal betale for dette ét sted, samt har den fordel at du afregner for markedsføringen via en affiliate-model, hvor du altså først skal betale når trafikken har givet salg.

Derudover har det også den fordel at oprette sig på et affiliate-netværk, at mange websites begynder at markedsføre dig mere eller mindre automatisk, idet de er sat op til at linke til alle webshops fra bestemte affiliate-netværk. Fx ved jeg at rabatkodesiden Coupii.com automatisk opretter nye webshops fra Partner-Ads i deres system, og dermed opnår du eksponering på deres platform, ligesom du gør en del andre steder.

Comments are closed.

Copyright © TobiasEhlig.dk - CVR: 36495189 - Blog