Blog

Få succes med affiliate marketing

Mit navn er Martin Dyrhøj, og jeg har været så heldig at få lov at skrive et gæsteindlæg til Tobiasehlig.dk. Jeg er blot 19 år gammel, men har allerede beskæftiget mig med affiliate marketing i 5 år. Da jeg var 14 år gammel besluttede jeg mig for at finde en anden måde at tjene på end at gøre rent for virksomheder. Derfor undersøgte jeg mulighederne på nettet og faldt over affiliate marketing. Jeg læste om affiliate marketing og fik det indtryk, at det var forholdsvis billigt at komme i gang med.

Jeg har i gennem tiden drevet rigtig mange affiliate hjemmesider, hvor der både har været fiaskoer og successer. Et af mine første projekter var billig-mode.dk, som stadig er kørende den dag i dag. I denne artikel vil jeg dele ud af mine bedste tips, så du kan få succes med affiliate marketing.

Find den rette niche
Du har mange vigtige ting at koncentrere dig om, når du skal finde den rette niche. Først og fremmest bør du finde en niche, som du selv finder spændende. Det er svært at bevare motivationen, hvis man skal skrive om et emne, som man inderst inde ikke brænder for. Derudover skal du undersøge, om efterspørgslen er stor nok. For at sikker på, at der er en vis efterspørgsel, kan du benytte dig af forskellige værktøjer. Jeg vil anbefale dig at bruge Google Keyword Tool, hvor du kan se, hvor mange der søger efter din niche hver måned. Derudover skal du også kigge på konkurrence i branchen og vurdere, om der er behov for din affiliate hjemmeside.

Webhotel + domæne
Det første man skal gøre, når man har fundet en relevant niche er at købe et webhotel og et tilhørende domæne. Et webhotel koster få hundrede kroner årligt, mens et domænenavn typisk koster 45-99 kr. pr. år. For 300-400 kr. kan du altså få en hjemmeside op at køre. Skal man begive sig ud i affiliate marketing, så anbefaler jeg til hver en tid wordpress, som er brugervenligt og rummer uanede muligheder. Det er vigtigt at vælge et domænenavn, der både er nemt og huske, samtidig med at det er søgemaskinevenligt. Derfor er mine bedste råd er at vælge et forholdsvis kort domænenavn, hvor der indgår nogle relevante keywords. Du bør desuden undgå æ, ø og å i domænet.

Skriv relevante- og søgevenlige tekster
Når du skal i gang med at skrive tekster og artikler til din hjemmeside, bør du både tænke på læserne og søgemaskinerne. Som udgangspunkt bør dine tekster dog være henvendt til dine læsere, så det er vigtigt, at du skriver grundige-, relevante- og informative tekster, som giver dine læsere en ny viden. For at skrive så gode tekster som muligt er det vigtigt, at man ikke gentager sig selv eller for den sags skyld udgiver tekster fyldt med stave- og grammatikfejl. I forhold til SEO er det vigtigt at medbringe relevante søgeord i teksten, samtidig med at man bør bruge keywords i H-tags (over- og overunderskrifter)

Opnå gode placeringer på Google
Hvis du skal tjene penge på din affiliate hjemmeside, er det afgørende at tiltrække en masse besøgende på den ene eller den anden måde. Den billigste og bedste måde at markedsføre sin affiliate hjemmeside er via Google ved hjælp af søgemaskineoptimering. Det er dog ikke den letteste løsning, for det kræver en vis viden og hårdt arbejde.

Hvis du vil opnå gode placeringer på Google kan du bl.a. gøre følgende:

• Skriv søgemaskinevenlige tekster
• Skaf links fra relevante hjemmesider med høj troværdig (gæsteindlæg, medieomtale, sociale medier, linkbait m.m.) – altså linkbuilding.
• Optimer din hjemmesides loadingtid (Google sætter pris på hurtige hjemmesider)
• Skab en god intern linkstruktur (link internt på din hjemmeside, når det er relevant og benyt dig af ankertekster)
• Sørg for at skrive beskrivende- og unikke meta titler og meta beskrivelser til hver enkelt artikel.

Tak til Martin for det rigtig fine indlæg! Affiliate Marketing er super vigtigt som webshop-ejer, og i min nye butik med kostumer er det helt sikkert også planen, at dette skal give en masse besøgende til sitet.