Blog

Fra video til kondomer – nu bliver det interessant!

Mit iværksætterliv startede da jeg for 2-3 år siden fandt ud af, at mine kvaliteter som videoproducer gjorde det muligt at tjene penge på min hobby. Den mulighed havde jeg aldrig overvejet før – og som 18-årig i juni 2012 var det en realitet: min første virksomhed blev registreret.

Siden da er der sket meget. Jeg har arbejdet med en masse spændende videoprojekter hos en række interessante virksomheder, små og mellemstore. Jeg har lært en masse om at producere videoer, men endnu vigtigere har jeg fået iværksætterlivet helt ind på kroppen.

Arbejdet med min videovirksomhed har bl.a. lært mig om WordPress, Analytics, AdWords, bogføring, søgemaskineoptimering, linkbuilding, pressehåndtering, sociale medier, personlig branding og online markedsføring i bred forstand.

I mellemtiden har jeg fulgt en masse spændende personer på nettet, og holdt mig opdateret på diverse spændende emner omkring markedsføring på internettet. Specielt e-handel har jeg synes er rigtig interessant i noget tid efterhånden.

Faktisk brænder jeg så meget for at prøve kræfter med e-handel, at jeg nu har besluttet mig for at lægge mit videoprojekt til side, og starte en webshop.

Valget er faldet på salg af kondomer, som jeg synes er et rigtig spændende marked, hvor jeg mener at der – til trods for stor konkurrence – er plads til mig og de innovative idéer jeg kommer med.

Shoppen åbnede i sidste uge og hedder eKondom.dk, hvor jeg i første omgang vil starte med at udbyde fire kondommærker. Med tiden vil jeg så udvide sortimentet hvis jeg får vind i sejlene. Jeg vil ikke være den billigste på markedet, men jeg vil give kunderne den bedste oplevelse, både hvad angår webshoppens overskuelighed og brugervenlighed, samt i forhold til support og levering.

Kondom-markedet er enormt konkurrencepræget, og derfor mener jeg, at der er behov for at tænke innovativt. Der er nogle store, etablerede spillere på banen, men i mine øjne har de ikke fulgt den udvikling der har været på internettet indenfor de seneste år. Og her mener jeg, at det er på tide at komme med en seriøs udfordrer til disse gamle webshops. Som jeg ser det er den eneste rigtig seriøse kondom-webshop i dag Morten Vadskærs Kondomaten, som har et rigtig flot design.

De besøgende skal efter planen primært komme fra Google, og her er udfordringen på kort sigt, at det kommer til at tage relativt lang tid at opnå synlighed i søgeresultaterne. Derudover vil jeg prøve kræfter med AdWords, Facebook-annoncer og diverse samarbejdsaftaler på andre websites, samt med tiden også e-mail markedsføring.

Denne plan betyder så også, at der kommer til at gå nogle måneder før der kommer kunder i butikken, men som du måske ved har jeg et studie på Handelshøjskolen i Aarhus ved siden af, hvor jeg rammer ind i en del eksamener i de kommende par måneder, så det passer mig egentlig udemærket til en start.

Jeg er spændt på at se hvordan det kommer til at gå, men det kan kun tiden jo vise!

Her på bloggen vil jeg fremover bl.a. dele oplevelser og erfaringer fra min drift af webshoppen, og komme med gode råd til andre webshop-ejere, samt interessenter i online markedsføring generelt.