Blog

Guide: Køb af videoudstyr til nybegynderen

Hvis du som nybegynder indenfor videoproduktion skal ud og købe udstyr til privat brug med et begrænset budget, så har du her mine bedste råd til hvad du bør investere i for at få de bedste resultater.

Samlet set løber de følgende investeringer op i minimum 3.120 kr, og op til 7.115 kr, alt efter hvor ambitiøst du vil starte.

Videokamera
Du skal naturligvis have indkøbt et videokamera, og der findes efterhånden et stort udvalg af små forbruger-kameraer, som leverer rigtig flotte videoklip. Alle videokameraer du kan købe i dag optager i HD-kvalitet, så opløsningen er helt sikkert i orden.

Her vil jeg anbefale dig at købe et videokamera som optager på indbygget harddisk eller SD-kort, da det er klart nemmest at have med at gøre. Men sådan fungerer de fleste videokameraer også i dag. Derudover vil jeg sikre mig, at man kan sætte en ekstern mikrofon til kameraet.

Min anbefaling af et specifikt videokamera lyder på Canons Legria HF R48 som kan erhverves for 2.920 kr.

Dette videokamera har 32 GB indbygget harddisk, dvs. du behøver ikke investere i yderligere plads i form af SD-kort. Derudover har det en masse lækre funktioner som du kan læse mere om via linket.

Stativ
Her taler vi om en meget lille udgift, men også en meget nødvendig en af slagsen. Du kommer simpelthen ikke udenom at erhverve dig et stativ til at montere kameraet på.

Stativer fås helt ned til et par hundrede kroner. Det du betaler for ved et stativ er hvor meget belastning det skal kunne holde til, altså hvor tungt kameraet er, samt hvor fine panoreringer du kan lave. Så hvis du benytter et lille, kompakt kamera og ikke har behov for at panorere, kan du roligt investere i et billigt stativ.

Køb stativet i din lokale fotohandel for et par hundrede kroner.

Mikrofon
Alt efter ambitionsniveau kan det være en god idé at investere i en ekstern mikrofon til dit videokamera, da den lyd du ellers får er ret ringe.

Her er mit bedste bud på en billig mikrofon Rødes VideoMic, som kan erhverves for 770 kr.

Lys
Nu går vi et skridt op i forhold til ambitionsniveau, og vi er her nået til et punkt du først bør bekymre dig om når du har styr på ovenstående ting. Lys er sindsygt vigtigt når det handler om at skabe et flot billede i sin video, for hvad ville et billede være uden lys?

Når det så er sagt, så er lys en af de mere avancerede dele af en videoproduktion, og det kræver megen erfaring af mestre. Du bør så vidt muligt altid filme hvor der er meget lys. Ønsker du at supplere dette lys kan du benytte lyskilder du allerde har, fx halogenlamper, da de har en behagelig farvetemperatur.

Hvis du vil gå skridtet videre kan du investere i nogle rigtige videolamper, som kan fås til fornuftige priser hos fx www.flashogfotobutikken.dk. Her har jeg selv købt lys tidligere, og de kan absolut anbefales.

Her kan du købe en lampe med 5 pærer, stativ og softbox, som giver et pænt lys, og meget af det, til en pris på 1.225 kr.

Slider
Næste skridt til at give dine optagelser et professionelt islæt er en slider, dvs. en skinne som kameraet kan køre på og lave flotte glidende optagelser.

Ønsker du at investere i sådan en fætter, så kan jeg anbefale Konovas K2 slider til en pris på 2.000 kr.

Afrunding
Jeg håber at du fik noget ud af denne guide, og du er altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål!

Comments are closed.

Copyright © TobiasEhlig.dk - CVR: 36495189 - Blog