Blog

Infografik: 9 fejl nye iværksættere typisk begår!

Det er blevet lettere end nogensinde før at blive iværksætter i Danmark, hvorfor det utvivlsomt er blevet et liv, som flere og flere vælger at kaste sig ud i. Derfor er det ikke overraskende, at der hvert år bliver oprettet mere end 30.000 nye virksomheder i Danmark.

Det er mange grunde til, at det er blevet nemmere at blive iværksætter. Blandt andet blev IVS-selskaberne en realitet, hvilket sænkede de økonomiske adgangsbarrierer, der er forbundet med oprettelsen af virksomheder. På den måde har flere turde kaste sig ud i projektet, eftersom de ikke er pålagt til at investere store summer i deres projekt for at komme i gang.

Det er dog ikke alle, der lykkes med deres iværksætterdrømme. Rent faktisk vil mere end 25% af de nyopstartede virksomheder være gået konkurs inden for det første år. Det er altså tydeligt, at virksomhedsdrift er væsentlig sværere end selve opstarten.

Hvorfor er det imidlertid så svært, hvorfor går det galt og hvad skal man gøre anderledes? Det er ikke lige til at svare på. Heldigvis kan vi på baggrund af erfaring analysere os frem til, hvad man ikke skal gøre som iværksætter, hvis man gerne vil have succes med sit projekt.

Der findes ni typiske fejl, som mange iværksættere har oplevet at lave i de deres karriere. Disse ni fejl har revisionsfirmaet Ajour Regnskab samlet i en overskuelig og flot grafik, som du kan se nedenfor.