Blog

Komprimering: Bliv fri for tonstunge videofiler

Specielt hvis du filmer i HD-kvalitet oplever du sikkert, at dine videofiler fylder ekstremt meget. Ikke blot optager de meget plads på din harddisk, de er også upraktiske at dele med andre fordi de er så tunge at downloade. Dette program reducerer dine filers størrelse med helt op til 80 %.

Programmet hedder HandBrake og har det enormt glædesvækkende logo med en lækker drink og en ananas. Glædesvækkende er også programmets funktionalitet, hvor det altså formår at gøre ekstremt tunge videofiler betydeligt lettere. Og vigtigst af alt: Det går ikke ud over videoens billedkvalitet. Programmet konverterer ganske enkelt din videofil til et mp4-format der fylder markant mindre.

Det er meget forskelligt i hvor høj grad HandBrake kan reducere filstørrelsen – det kommer helt an på hvor godt filen i forvejen er komprimeret. Uanset hvilken slags fil du putter ind i programmet, så spytter det en .mp4-fil ud. Dette er en ganske glimrende filtype, som er velegnet til både PC og MAC.

Reduktion i filstørrelse med mere end 85 %

Her er et eksempel på en klassisk .AVI-videofil som jeg havde liggende på min computer – den fyldte 48,2 MB. Efter at have været en tur igennem HandBrake er den lavet om til en .mp4-fil som kun fylder 5,9 MB, altså en reduktion på mere end 85 %. Og jeg vil vove den påstand, at man på ingen måde kan se forskel på de to filer til trods for den enorme forskel i størrelse.

Programmet kan både downloades til PC og MAC, og er helt og aldeles gratis. Du kan downloade programmet her.

Tak til Henrik Brændgaard fra Videofabrikken for tippet om dette program!

Comments are closed.

Copyright © TobiasEhlig.dk - CVR: 36495189 - Blog