Blog

Mit nordiske affiliate eventyr

Igennem de seneste 4 år har jeg startet 3 webshops. Den første blev aldrig rigtig til noget. Den anden blev en OK forretning. Og den tredje blev rimelig god. Men nu synes jeg at tiden er inde til, at jeg laver noget andet end webshops.

Derfor har jeg kastet min kærlighed efter affiliate marketing, som skal være en hygge-ting jeg arbejder med når jeg lige har tid og lyst. Der er mange måder at gribe det an på. Fx kan man skrive en helt masse indhold, for dermed at sikre sig Googles kærlighed. Alternativt kan man gå den helt anden vej, hvor blot autogenererer en masse sider, og altså ikke laver noget indhold selv.

Tanken om at skulle skrive en masse tænder mig ikke, så den vej vil jeg ikke gå. Og problemet med de autogenererede sider som folk laver er, at Googles seneste opdateringer ikke just tilgodeser disse “feed-sider”, som spytter en masse tynde sider ud i Googles indeks.

Derfor har jeg fundet en mellemvej, synes jeg selv.

Det drejer sig om en side kaldet Shopu, som jeg har oprettet i både Danmark, Sverige og Norge. Idéen er at samle en masse produkter inden for en masse forskellige produktgrupper. Dels vil jeg samle produkter med billeder, beskrivelser og priser, men jeg vil også samle en masse tekst om produkterne, som skal gøre Googles algoritme glad for mine sider.

Jeg har endnu ikke lagt mig fast på nogen bestemte emner, men i første omgang har jeg kastet mig over den svenske side, hvor jeg er startet ud med at opsætte sider inden for bolig-nichen. Et eksempel kan ses her.

Fortsættelse følger!