Blog

Sådan sælger du din webshop – fra beslutning til salg

Hejsa, mit navn er Kristoffer Hjerrild og jeg er serieiværksætter gennem snart 10 år og bruger i dag det meste af min tid på min sexshop winkwink.dk og Magentoxperten.dk som er et webbureau med speciale i Magento løsninger.

Jeg solgte i maj 2015 Underwear4men.dk efter at have drevet den i ca. 2 år. Jeg vil i dette blogindlæg fortælle om hele processen omkring salget af Underwear4men.dk

Underwear4men.dk startede jeg i sin tid da jeg så en række fordele ved netop denne branche og derudover kunne jeg godt lide fashion.


I korte træk valgte jeg denne branche pga. Følgende faktorer:

– Overkommelig investering da det blot var undertøj. Under 50.000,-

– Nemt at sende og fylder ikke ret meget. Kan startes i lejligheden

– Lav returrate da det er undertøj. De fleste kender deres størrelse på undertøj

– Svag konkurrence med få seriøse spillere

Jeg gik derfor i gang og fik lavet en god webshop og fik kontakt til leverandører og fik købt mig et mindre lager med produkter.

Som tiden gik voksede webshoppen. Dog var den hele tiden et sideprojekt så det gik lidt langsommere men det var fint nok (Ja du kan godt drive en webshop deltid).

Dog gjorde andre projekter heriblandt winkwink.dk at jeg måtte konstatere at et salg ville være godt for at holde fokus.


Salgsprocessen går i gang:

Jeg besluttede mig i slutningen af 2014 for at et salg ville være bedst og oprettede i første omgang en annonce på Amino virksomhedsbørs, hvor jeg udfyldte informationer og klargjore webshoppen med lidt finjusteringer så den var tip top.

Da jeg udfyldte informationer på virksomhedsbørs skulle jeg tage stilling til pris, hvad indeholder det, hvor meget support er der før, under og efter overdragelsen.

Jeg besluttede at starte med en høj pris på 250.000 DKK da det ikke hastede.

Efter at have oprettet kampagnen kontaktede Amino mig og spurgte om vi kunne lave et samarbejde, hvor de ville give mig ekstra eksponering mod at jeg hjalp dem med en artikel efterfølgende om salget og forløbet. Jeg valgte at takke ja til dette da jeg tænkte at det var den perfekt måde for at begge parter at få mest muligt ud af det.

Jeg fik herefter en del eksponering og jeg kan derfor klart at anbefale at betale for ekstra eksponering på virksomhedsbørs hvis du står og overvejer et salg.

Jeg kom i kontakt med potentielle købere og havde 3-4 møder, hvor der blev diskuteret pris, ekstraydeser i form at rettelser til design, hjælp til overdragelse med hjælp til marketing, hurtig overdragelse osv.

Der var alle typer købere. Den uerfarne som skulle bruge så mange informationer som muligt til den større spillere der så det som et projekt der kunne kommer under der portefølje.

Der går ca. 4-5 måneder før jeg får solgt underwear4men.dk og undervejs har jeg måtte give nedslag både pga. Normale forhandlinger samt et skrumpet lager grundet salg over de de 4-5 måneder hvor jeg ikke købte produkter hjem.

Vi bliver enige om de sidste detaljer og jeg får min advokat til at udarbejde en endelig købsaftale som vi begge underskriver og jeg sender og overdrager alle informationer.

5 råd hvis du er klar til at sælge

  • Hvis det ikke haster kan du ligeså godt starte lidt højt
  • Lav et dokument med alt der er med i handlen
  • Hvis du har regnskab fra året før som du kan fremvise er det en stor fordel
  • Brug evt. Aminovirksomhedsbørs medmindre du har kontakter til den rette køber(det kan være du har en god ven? Jeg var tæt på at sælge Underwear4men.dk til en god ven)
  • Forvent at salget tager minimum 3 måneder. Det afhænger selvfølgelig af handlens størrelse og omstændighederne.

Hvis du vil vide mere om salget

Du kan læse mere om salget her hvor jeg blev interviewet af Amino:
http://www.amino.dk/virksomhedsbors/p/kristoffer-smider-underbukserne-og-kaster-sig-over-sex-legetoj

Held og lykke med salget!

Kristoffer Hjerrild