Blog

Studiejob i online-verdenen

Ret hurtigt fandt jeg ud af, at jeg synes det var sjovt at starte mine egne hjemmesider, og på den måde være “iværksætter”, “selvstændig” eller hvad man nu vil kalde det. Mit første projekt blev en fanside omkring fodboldklubben AGF (AGFFAN.dk), som jeg interesserede mig meget for dengang. Senere har jeg så prøvet kræfter med opbygning, optimering, drift og markedsføring af både mine egne webshops, affiliate hjemmesider og et konsulent website.

En af de helt store fordele ved at starte sit eget er, at man kan teste rigtig mange forskellige ting af, uden at skulle “have lov” af en chef. Du kan med andre ord stifte bekendskab med rigtig mange discipliner inden for online-verdenen på meget kort tid.

Når det så er sagt, så er der også mange fordele ved at have et studiejob i en etableret virksomhed, fordi man her får mulighed for at være en del af noget større, og typisk får lov til at specialisere sig inden for et bestemt område.

Hvis du er en ung dreng eller pige under uddannelse i enten folkeskolen, på gymnasiet eller på universitetet, og har en interesse for alt det der sker på internettet, så vil jeg anbefale dig at få et studiejob med så høj relevans for online-verdenen som muligt. Det kan være svært uden nogen erfaringer, men hvis du fx er god til at skrive, så kan du starte som tekstforfatter hos en online-virksomhed, og af den vej komme ind i varmen. Eller hvis du fx er god til Photoshop, så kan du få job hos en webshop hvor du laver grafik, beskærer billeder eller andet.

Bare kom i gang

Det vigtigste er at du får foden inden for hos en af disse online-virksomheder, så du kommer i gang med at få nogle erfaringer.

Hvis du har overskud til det kan du samtidig starte dit eget website ved siden af, og på den måde få mulighed for at arbejde videre derhjemme med nogle af de spændende arbejdsområder du støder på i dit studiejob.

Noget af det nemmeste du kan starte er en blog eller en affiliate hjemmeside. Det koster næsten ingenting at komme i gang med, men du kan faktisk lære en hel del ved at kaste dig ud i sådan et projekt. Dels finder du ud af hvordan man køber et domænet. Du lærer hvordan man opsætter en WordPress-hjemmeside. Du finder ud af hvordan Google Analytics fungerer. Du begynder at interessere dig for markedsføring i søgemaskiner, på sociale medier, eller hvad der nu vækker din interesse mest. Og så er du lige så stille i gang, og kan opbygge dig nogle erfaringer, som du kan bruge senere hen.

Og de her ting gør sig sådan set også gældende, selvom du ikke er studerende. Her har du også valget imellem iværksætter- og konsulent-vejen. Jeg tog selv en bachelor efter gymnasiet, men det behøver man bestemt ikke. Jeg har altid været meget inspireret af Casper Blom som mange kender fra BilligeGolfbolde.dk. Han driver nu bl.a. Pandacig.dk. Og han blev iværksætter på fuld tid direkte efter gymnasiet. Det kan man også sagtens.

Uanset hvad, så kan jeg varmt anbefale dig at prøve kræfter med online-verdenen, på den ene eller anden måde. Det vil du helt sikkert ikke fortryde!