Blog

Ung iværksætter udvider webshoppen

Mit navn er Mads Herlev. Måske har du læst/hørt om mig og min webshop Babytoys.dk. Webshoppen gik i luften i 2012 blot 2 måneder inden min konfirmation. I år forventes omsætningen at runde 3 millioner.

Selvom forretningen kører er ud af, bruger jeg rigtig mange af mine vågne timer væk fra firmaet, nemlig på skolebænken i 3.G hvor jeg er færdig til sommer. Herefter har jeg minimum 1 års sabbat, som jeg skal bruge fuldt ud på min forretning. Derfor har jeg de sidste måneders tid fået en lang række nye mærker som skal hjælpe mig med at løfte shoppen til helt nye højder. Ligeledes vil sortimentet blive udvidet fra at lyde på omkring 1.000 produkter til at have over 2.000 produkter. Mit mål med dette er at udvide min målgruppe og ikke kun sælge legetøj men derimod alt babyudstyr, indretning af børneværelset og legetøj.

Udvider med 2 store nye hovedkategorier

De sidste knapt 5 år, har shoppen kun indeholdt trælegetøj i alle afskygninger. Denne kategori forbliver i shoppen, men kommer nu kun til at udgøre omtrent en tredjedel af shoppens udvalg.

Jeg byder velkommen til mine to nye hovedkategorier nemlig ’børneværelse’ og ’babyudstyr’. De to kategorier bliver rigtig spændende at arbejde med. De to kategorier kommer til at indeholde mange forskellige produkter såsom et stort udvalg i sengerande, flotte børnesenge i mange farver og designs, samt matchende sengetøj til det store udvalg af sengerande. Sidst men ikke mindst udvides sortimentet med pusleborde, sutteflasker, børneplakater og meget mere.

Logistikken og håndtering

Ved at udvide sortimentet som jeg gør, sætter det selvfølgelig nogle krav til logistikken, håndteringen og indkøb. Derfor er jeg på udkig efter et større lager end det jeg har i forvejen. En udvidelse af lagerets størrelse muliggør det naturligvis, at have endnu flere varer på lager.

Ligeledes stiller det nogle udfordringer til logistikken i og med, at mange forskellige varer også gør, at jeg har behov for mange forskellige transportformer. Blandt andet er der pallevarer såsom børnesenge som skal sendes på paller direkte til kunden. Ligeledes har jeg børnebestik (kniv, gaffel og ske) som blot kan sendes i en kuvert som Quickbrev. Alt sammen skal kunne håndteres på mit nye lager.

Søgemaskineoptimering vil være vejen frem

Når en så stor udvidelse af varesortimentet bliver lanceret vil der naturligvis gå nogle måneder før, at kunderne er klar over, at Babytoys.dk nu også forhandler babyudstyr og interiør til børneværelset. Søgemaskineoptimering er nogle af de ting, der allerede fra nuværende tidspunkt arbejdes intensivt og hårdt på. For når man søger på Google efter babyalarm, skaber det bare rigtig mange salg at ligge nummer ét.

Jeg kan efter 5 års intensivt arbejde på nogle hårde søgeord se effekten af, at ligge nummer 1 og 2 på søgeord med over 2.000 søgninger om måneden. Derfor er SEO-arbejdet en langsigtet strategi men en sikker vinder!